Tűzifa

A tűz felfedezése gyökeresen megváltoztatta az emberiség életét, nem csak az ételeinket tette fogyaszthatóbbá, hanem jótékony melegével fényt vitt a sötét és hideg éjszakákba.

Ahogy fejlődött az emberiség, és a barlangokból épített házakba költöztünk, egyre újabb és jobb megoldásokat találtunk ki a tűz kordában tartására és hasznosítására. Ha visszaemlékezünk még szüleink vagy nagyszüleink vidéki házára, biztosan fel tudjuk idézni azokat a pillanatokat, amikor a cserépkályha, vagy sparhelt mellett várva vártunk a tűz áldásos hatásait.

De ahhoz, hogy ez áldásos hatás sokáig kitartson, a tüzet táplálni, és erre a legjobb megoldásként a mai napig a tűzifa szolgál.

Egyesek gyermekkori emlékeiben még biztos él a nyári tűzifa hasogatás, a súlyos baltának a meglendítése, az első sikeres csapás által okozott dicsőség érzete, a tűzifa óriási halmokba rendezése, és a kemény munka utáni megérdemelt pihenés érzése.

Az urbanizáció kezdetével azonban a tűzifa által táplált tűz alkalmazása egyre inkább háttérbe szorult, ugyanis a nagyvárosok több emeletes, akár egy kisebb falunyi lakosságnak otthont adó háztömbjeiben nem volt lehetőség a tűzifa használatára.

Szerencsére amilyen gyorsan költözött fel mindenki a városba, manapság olyan gyorsan költöznek ki inkább a város melletti falvakba, vagy alvóvárosokba, ahol a családok visszatérhetnek a gyökerekhez.

Manapság egyre többen döntenek az energiaszolgáltatókról történő leválás mellett, és választják inkább a természet nyújtotta energiák hasznosítását. Azonban az egyes megújuló energiahasználathoz szükséges rendszer kiépítésére a lakosság nagy részének nem telik.

Miért is jó a tűzifa használata?

  • hatalmas mennyiség
  • könnyű beszerezhetőség
  • olcsó beruházási költségek
  • kedvező beszerzési ár
  • nosztalgia

Tökéletes megoldásként szolgál a régmúltban is kiválóan bevált tűzifa alkalmazása, a mai technológiáknak köszönhetően a megrendelők számos felhasználási megoldás közül választhatnak.

Az egyszerű fémkályhától kezdve, a kőműves csodaként felépített kandallókon át, a tűzifa tüzeléses kazánok keresztül mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő megoldást.